Tóth Bertalan (MSZP) a miniszterelnök felszólalására válaszul úgy reagált, szerinte az elmúlt hetek Magyarországgal kapcsolatos eseményei miatt szégyenkezni kell. Ide sorolta Deutsch Tamás EP-képviselő (Fidesz), Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, a volt fideszes Szájer József ügyét, valamint az uniós vétó miatti „hercehurcát”.

Hirdetés

Úgy értékelte, a magyar kormány a vétóval zsarolta az EU-t, de annak nagy eredménye nem lett a miniszterelnök szempontjából, aki ráadásul annak ellenére kötött kompromisszumot, hogy azt mondta, nem fog ilyet tenni.

Kitért a koronavírus-járványra. Elmondta, több mint hétezren haltak meg, a családok megélhetése veszélyben van, 150 ezer volt munkavállaló semmilyen segítséget nem kap. A pedagógusok nem kapják meg a 100 százalékos táppénzt – mondta, majd azt kérte a miniszterelnöktől: ne Brüsszel, hanem a vírus ellen harcoljon, ebben tudnák támogatni.

Tóth Bertalan reagálása a kormány napirend előtti felszólalására.

Dr. Tóth Bertalan reagálása a kormány napirend előtti felszólalására: A Fidesz és a Fideszesek szégyent hoztak az országra. Deutsch Tamás gestapózása, Demeter Szilárd gázkamrázós nácizása, Szájer József álkeresztény magatartása és az egész politikájuk egy brüsszeli ereszcsatornán csúszott le egy zsák droggal együtt. Eddig elhunyt a járvány alatt 7 ezer ember, 200 ezren veszélyben, 300 ezren munkanélkül, és az igért 100%-os táppénz sincs sehol!Miniszterelnök úr! Ne Brüsszel ellen harcoljon most az egyszer, hanem a vírus ellen és a magyar emberek életének és megélhetésének védelméért!

Posted by MSZP on Monday, December 14, 2020
Korábban írtuk