Hirdetés

A beoltottak száma 5 754 566 fő, közülük 5 507 371 fő már a második oltását is megkapta. 110 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 812 337 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma 30 058 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 777 445 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 4834 főre csökkent. 119 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen – ismertette a keddi, koronavírus-járvánnyal kapcsolatos magyarországi adatokat a koronavirus.gov.hu.

Fertőzöttek, gyógyultak, elhunytak és beoltottak száma

A portál arra hívja fel a figyelmet, hogy a delta vírusmutáns több európai országban, valamint hazánkban is terjed, a negyedik hullám jelei pedig már több országban érzékelhetőek. Ezért továbbra is arra kérnek mindenkit, aki még nem oltatta be magát, jelentkezzen háziorvosánál, vagy regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon, majd foglaljon időpontot az eeszt.gov.hu portálon.

Kedden is zajlik az iskolai oltási akció, amelyre előzetesen 48 ezer diákot regisztráltak a szüleik. Emellett továbbra is lehet az interneten is regisztrálni a még beoltatlan 12 év feletti gyermeket, és számukra is nyitva van az időpontfoglaló. Európában elsőként Magyarország tette lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, amelyre szintén az eeszt.gov.hu honlapon lehet időpontot foglalni. 304 ezren már a harmadik oltást is felvették – ismertette a portál.

További részletek a koronavirus.gov.hu oldalon.

Korábban írtuk