A 444 még összeállítást is közölt a baloldali szavazatszámlálók sirámairól, így próbálva ők is hozzájárulni a vidéki magyarok gyalázásához beszámolóiról, amelyek szerintük pontos képet alkotnak a magyar társadalom helyzetéről – írja az Origo. A 444 szerint, akik nem a baloldalra szavaznak, azok tudatlanok és tájékozatlanok. A baloldali szavazatszámlálók pedig olyan kifejezéseket használtak a jobboldali szavazókra, mint az analfabéta, az alkoholista és az önálló akarat nélküli lény.

Hirdetés

A bejegyzések nagy része egészen elképesztő és nevetséges elfogultságról tanúskodik. Egy kisváros szavazókörzetének delegáltja például a kezük alapján skatulyázta be az embereket. Ő nagyjából arra próbált meg kilyukadni, hogy akinek piszkos a keze, az minden bizonnyal csakis jobboldali szavazó lehet.

Egy szavazóbiztos pedig arról írt, hogy aki a kormánypártokra szavazott az vagy tudatlan, vagy valamiféle anyagi érdek fűzi hozzá.

A nyugdíjasokat hasonlóan gyalázták a baloldali szavazatszámlálók és aktivisták. Az egyik arról beszélt, hogy a nyugdíjasoknak fogalmuk sincs, hogy mi történik körülöttük, a májukat és tüdejüket külön szatyorban hozzák.

A fővárosi Glázer Attila, egy baranyai szavazatszámláló bizottságban szerzett élményeit osztotta meg. Ő például meglepődött azon, hogy a vidéki embereknek szokásaik vannak, és azon is gúnyolódott, hogy nyitottak voltak és meséltek az életükről. Leginkább azon döbbent meg, hogy ahol volt, ott nem ismerték Pottyondi Edinát.

Korábban írtuk

Glázer arra a következtetésre jutott, hogy a nagyváros maga az álom, a vidék pedig „egy másik világ”.

A belpesti értelmiséget megdöbbentette a baloldali matematikus, Mérő László, aki hosszú Facebook-posztban ecsetelte tapasztalatait a választásokról, ő Sárazsadányban volt szavazatszámláló. Önkritikus bejegyzésében arról számolt be, hogy rájött, nem a vidékiek agyát mosták át, hanem az ő pesti agyát, ugyanis azt mondták neki, hogyvidéken sötétség, tudatlanság, agymosás és csalás honol. A Fidesz valóban tarolt vidéken, de nem emiatt, hanem amiatt, mert sokkal jobb volt, mint az ellenzék.„

A teljes cikk elolvasható az Origo oldalán, IDE kattintva!