Fotó: shutterstock.com, illusztráció. Készítette: NickJulia
Hirdetés

A napi növekmény 2,6 százalékos, az újonnan diagnosztizált személyek 43,9 százaléka tünetmentes.

A halálozások száma 153-mal 3541-re, a gyógyultaké pedig 5363-mal, 113 ezer 299-re emelkedett. Moszkvában 59-en haltak meg, ami a legalacsonyabb szám május 15. óta.

Az országban a járvány kezdete óta több mint 8,6 millió, az elmúlt nap alatt pedig 282 ezer tesztet végeztek el. Fertőzés gyanújával 282 ezer ember tartanak megfigyelés alatt.

Az igazolt fertőzések számát tekintve Oroszország a harmadik helyen áll a világon az Egyesült Államok (több mint 1,6 millió) és Brazília (több mint 347 ezer) mögött.

Korábban írtuk

Vlagyimir Putyin elnök jóváhagyásával Oroszországban újranyitnak a központi edzőtáborok, és a különböző sportági válogatottak részvételével a legjobbak hétfőtől megkezdik a munkát, amelyet a koronavírus-járvány miatt kellett felfüggeszteni.

A négy nagy centrum közül elsőként népesül be a novogorszki bázis, ahol a korcsolyázók, az atléták és az öttusázók tréningezhetnek – jelentette a TASZSZ.

A hírügynökség beszámolója szerint az edzőtáborok újranyitására Oleg Maticin sportminiszter tett javaslatot online konferencia keretében, és az előterjesztésre igent mondott az orosz elnök. Putyin hangsúlyozta, hogy a nemzeti csapatoknak kiemelten fontos feladatuk a fegyelem betartása az edzőtáborokban, ahol szigorú egészségügyi óvintézkedésekkel kell megakadályozni a koronavírusos esetek számának növekedését.

A héten a hatóságok engedélyezték az Oroszországban dolgozó külföldi sportolók és edzők visszatérését, ám mielőtt ismét munkába állnának, 14 napos karanténon kell átesniük.

Oroszországban a TASZSZ jelentése szerint csaknem 3400-an haltak meg a pandémia következtében. A vírussal fertőzöttek száma pedig megközelítette a 336 ezret, ennél több esetet csak az Egyesült Államokban és Brazíliában regisztráltak.