Teljesen átalakítja a parkolási rendszert a Fővárosi Önkormányzat 2022. szeptember 5-től. Az autósoknak újdonság lesz helyenként a 600 forintos óradíj, vagy az, hogy néhol este 10 óráig is fizetni kell a parkolásért, de az igazán nagy változás a parkolóövezetek területében lesz. Budán a II. és a XI. kerület, Pesten pedig Kőbánya és Zugló is kiterjeszti a fizetős parkolóövezetét – ezek a változások eddig azonban a Fővárosi Önkormányzat tervtérképében nem szerepeltek. A Napi.hu kerületenként utánajárt, mire számíthatnak az autósok.

Hirdetés

A Rózsadombon túl is fizetni kell

A II. kerületben november elsejétől bővülhet a fizetős övezet – tudtuk meg a polgármesteri hivatal parkolási osztályának vezetőjétől. Nagy Zsuzsanna elmondta: Pasaréten a Szilágyi Erzsébet fasor – Lotz Károly utca – Pasaréti út – Gábor Áron utca által határolt területen kell majd fizetni a parkolásért, illetve a Rózsadombtól kívülre eső részen a Gábor Áron utca – Pusztaszeri út – Alsó Zöldmáli út lesz az új határvonal. A zónát hasonló szélességben szeretnék kiterjeszteni mint a szomszédos Óbudán, ezért a Szépvölgyi út 52-66. előtti terület is a bővítés része lesz.

Óbudán a jelenlegi 350 forintos parkolási zónákban 450 forintot kell fizetni szeptember 5-től, azokban az övezetekben pedig, ahol most 265, vagy 175 forint egy óra parkolás, 300 forint lesz. A jelenlegi 175 forintos zónákban még korlátlan ideig ott lehet hagyni az autót, de szeptembertől ez is változik: 3 óra lesz a maximális parkolási idő. Az Óbudára látogatók megszokhatták, hogy a jelenlegi 350 forintos zónákban este 6-ig kell fizetni a parkolásért, ez változik este 8 órára. Új területet nem szeretnének bevonni a fizetős övezetbe a III. kerületben – mondta a lapnak Óbuda-Békásmegyer önkormányzata.

A további részletekről IDE kattintva a Mandiner honlapján olvashat.

Korábban írtuk