Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatója

Újabb, a DK-hoz csatlakozó budapesti politikust mutatok be! Matlák Gábor, XV. kerületi alpolgármester mától a DK tagja!Kövesd élőben, és oszd meg a sajtótájékoztatómat!

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Dienstag, 3. Dezember 2019
Hirdetés

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: „a centrális erőtér rendszerének októberi megroppanása után világos, mi az ellenzék dolga”: egyrészt „be kell bizonyítania, hogy kormányzóképes” azokon a településeken és kerületekben, ahol a polgárok rájuk bízták a vezetést, másrészt közösen fel kell készülniük arra, hogy 2022-ben leváltsák a kormányt. Ehhez a ma is sokszínű ellenzéket tovább kell színesíteni új emberekkel, és segíteni kell az ellenzéki pártok együttműködését, erejét és integrációs képességét – fűzte hozzá.

A DK elnöke örömét fejezte ki, hogy Matlák Gábor úgy gondolja, a DK egyike lehet azoknak a pártoknak, amelyekkel „az Orbánnal szemben álló sokaság győzelemre viheti a haza ügyét 2022-ben”.

Megjegyezte: az új belépővel 16-ra emelkedett a DK-s budapesti alpolgármesterek száma.

Matlák Gáborra nagy hatással voltak Gyurcsány Ferenc szavai:  

„Köszönöm ezt a felvezetést, meg is hatódtam.”

Kijelentette, a rendszerváltás idején kezdett politizálni, ekkor belépett a Fideszbe, de még 1989-ben otthagyta a pártot. Ezután az SZDSZ-ben politizált, majd a XV. kerületben, illetve a fővárosi önkormányzatban volt képviselő.

Meglátása szerint a DK összetartó és elkötelezett csapat, amely következetesen és kitartóan képviseli az eszmét, amely szerint nemcsak a kormányt kell leváltani, hanem „a félelem és önkényuralom rendszerét” is fel kell számolni.