Fotó: MTI, archív, szerk.
Fotó: MTI (archív, szerk.)
Hirdetés

A szocialisták frakcióvezető-helyettese keddi, budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette, hiába próbálja a magyar kormány osztrák belügyként kezelni az esetet, a „napnál világosabb”, hogy Orbán Viktor „nyakig benne van” a botrányban.

Heinz-Christian Strache volt osztrák alkancellár irigykedett a fideszes médiabirodalomra és zsíros állami megbízásokat ígért oroszoknak azért, hogy ennek fejében vásárolják össze a neki tetsző újságokat, televíziócsatornákat – fogalmazott Harangozó Tamás. Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) volt elnöke úgy akart egyeduralomra törni, ahogy hazánkban a Fidesz tette – mondta. Heinz-Christian Strache a médiumok megszerzéséhez ugyanazt az osztrák üzletembert, Heinrich Pecinát ajánlotta közvetítőnek, aki bezáratta a Népszabadságot, majd „átjátszotta” a Médiaworks Hungary nevű céget Mészáros Lőrincnek – tette hozzá.

A politikus az MSZP nevében kérdéseket tett fel Orbán Viktornak. Azt mondta, a szocialisták választ várnak arra, hogy mikor, hogyan és milyen körülmények között ismerte meg Heinrich Pecinát és ki hozta őket össze. A kormányfő tudott-e arról, hogy az üzletembert gazdasági bűncselekményekért ítélték el? – kérdezte. Az MSZP azt is tudni akarja, hogy mikor állapodtak meg a magyar sajtó egy részének „átjátszásáról – tette hozzá. A magyar miniszterelnök miről tárgyalt egy tavalyi találkozón Heinrich Pecinával és miről tárgyalt az azt követő napon Heinz-Christian Strachével? – sorolta kérdéseit Harangozó Tamás.

A frakcióvezető-helyettes arra a kérdésre, hogy miért adta el az MSZP a Népszabadság egy részét Heinrich Pecinának, úgy válaszolt, hogy akkor ”ilyen információk a mi rendelkezésünkre nem álltak„. Olyan dolgot nehéz számon kérni, amiről az ember nem tud – tette hozzá.

A szocialisták üzleteltek Pecinával – reagált a Fidesz-frakció Harangozó Tamás (MSZP) sajtótájékoztatójára.

A szocialisták üzleteltek Pecinával. A Magyar Szocialista Párt adta el az osztrák üzletember érdekeltségeinek a Népszabadság szocialista tulajdonban lévő üzletrészét.

/OS/