A támogatásra azok a szülők pályázhatnak, akik 20 hetesnél idősebb kisgyermeket nevelnek, gyermekük után családtámogatásban részesültek, nem önkormányzati bölcsődei ellátást biztosító intézményben helyezik el 3 év alatti gyermeküket, valamint a támogatás igénylését követően kezdenek újra dolgozni.

Hirdetés

A közlemény szerint a támogatás a bölcsődében elhelyezett kisgyermekek személyi térítési díjára vehető igénybe maximum havi 40 ezer forintos összeghatárig. A kincstár havonta utalja a bölcsődei támogatást számla ellenében, a gyermek óvodai nevelésének megkezdéséig.

A MÁK eddig több mint 700 millió forintot folyósított erre a célra a családoknak, és több mint 3800 szülő pályázata kapott pozitív elbírálást.

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) a Kisgyermeket nevelők munkaerőpiaci visszatérésének támogatása című projekt a konvergencia régióban 3 milliárd forint, a közép-magyarországi régióban további csaknem 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból, a Széchenyi 2020 programban valósul meg, az Európai Unió támogatásával – olvasható az államkincstár közleményében.

Korábban írtuk