Fotó: MTI (archív, illusztráció)
Hirdetés

A közleményben azt írták: az Észak-Macedóniába induló 43. és a Szerbiába induló 38. magyar rendőri kontingens tagjait Balázs László rendőr ezredes, az ORFK határrendészeti főosztályának vezetője búcsúztatta szerdán Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a két országban a jogellenes határátlépések megelőzése, felderítése érdekében, és közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában. Nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területeken található utakon is. A kontingensek terepjárókkal, éjjellátó-készülékekkel, kézi és mobil hőkamerával támogatják az érintett határszakaszok védelmét – közölték.

Hozzátették, hogy a 30 fős észak-macedón és a 15 fős szerb kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.