Fotó: MTI/Máthé Zoltán, illusztráció
Hirdetés

Az elnökségi tanács azt kéri, hogy „mindaddig, amíg a közösségi kapcsolattartás biztonságát az illetékes hatóságok nem igazolják, a korábbi, március 16-i ajánlásukat vegyék figyelembe, és ”továbbra se tartsanak templomokban és gyülekezeti házakban gyülekezeti közösség részvételével istentiszteleteket és gyülekezeti alkalmakat„ – olvasható a közleményben.

Úgy fogalmaztak: ”az óvintézkedések és korlátozások türelmet és gondosságot igényelnek. Tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk az emberi élet védelméért gyülekezeti közösségeinkben és egész országunkban is. Bízunk lelkipásztoraink és gyülekezeti elöljáróink bölcsességében, hogy a kényszerűen meghozott rendelkezéseket betartják és betartatják, és ezzel is akadályozzák a vírusfertőzés terjedését.„

A református egyház vezetése a koronavírus-járvány miatti korlátozások hétfőtől életbe lépő enyhítésére reagált. A kormányrendelet megengedi, hogy a vallási szertartásokat megtartsák, ugyanakkor a védőtávolság megtartását előírja a szertartásokon is.

Korábban írtuk