A Trippon-ügyben költségvetési csalás gyanújával már eljáró adóhatóság nyomozását irányító ügyészséghez került Budai Gyula pár nappal ezelőtti feljelentése – derült ki a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Magyar Nemzetnek adott válaszából.

Hirdetés

A lap emlékeztet, a NAV pár hete házkutatást tartott, majd iratokat foglalt le Trippon és felesége házánál. A hatósági intézkedés oka Tripponék családi házának felújítása volt, ami a korábban nyilvánosságra került adatok szerint közpénzből történhetett. Az azóta egyre több kérdést felvető ügyben Budai Gyula is lépett, és vesztegetés miatt feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Mint az a KNYF válaszából kiderült, ők nem rendeltek el külön nyomozást, hanem a már megindított eljárás keretein belül vizsgálhatják ki a vesztegetési szálat.

Egy ismeretlen személy tett bejelentést

A történet előzménye, hogy egy milliárdokat forgató, számlagyáros bűnbandához tartozó céggel, a Motingatlan Kft.-vel és az alpolgármesterrel kapcsolatban az adóhatóságnál egy ismeretlen személy bejelentést tett.

Eszerint a Motingatlan nagy összegű, vélhetően fiktív számlákat állított ki Trippon feleségének. A bejelentő megjegyezte, hogy ezek a számlák az alpolgármester családi házának felújításáról szóltak, csakhogy tudomása szerint a kivitelezést nem is a Motingatlan, hanem a SZIN-KER ÉPÍTŐ Kft. végezte. A bejelentő fontos körülménynek nevezte, hogy az alpolgármester házának felújítása egybeesik a SZIN-KER közel 300 millió forintos keretszerződésével, amit az alpolgármester által felügyelt Újpesti Városgondnokság Kft.-vel kötött. Ez a cég az újpesti önkormányzat tulajdonában áll, így bevétele kizárólag az önkormányzattól származó közpénz.

A további részletekről a Magyar Nemzet oldalán olvashatnak.

Korábban írtuk