Decemberben még megmenekült 38 vasúti szárnyvonal. Közülük 26-ra az év végéig, 12-re viszont csak május 31-ig kötött szolgáltatói szerződést a közlekedési minisztérium. A tucatnyi vonal eddig azzal a feltétellel működhetett tovább, hogy az érintett önkormányzatok megvizsgálják, át tudják-e venni az üzemeltetésüket. Ilyen döntések azonban még sehol nem születtek, és még a MÁV-nál sem tudják, hogy június 1-től a menetrendben szerepelnek-e majd ezek a járatok.

A MÁV-START Zrt. szóvivője elmondta, ez a 12 mellékvonal az, amelyre egyelőre május 31-ig szól a megállapodás, az egyeztetések pedig folyamatosak. A szóvivő így egyelőre nem tudott bővebb információval szolgálni azzal kapcsolatban, hogy május 31. után mi várható.

A minisztériumtól hétfőn senki nem nyilatkozott, korábban többször hangsúlyozták, hogy alacsony kihasználtságuk miatt gazdaságtalan a szárnyvonalak fenntartása. Az érintett települések vezetői szerint viszont fejleszteni kéne, azt mondják: éppen azért kevés az utas, mert rossz a pálya, és lassú a közlekedés. A parlament turisztikai bizottsága a déli órákban foglalkozik a szárnyvonalak fenntarthatóságával.

(Híradó)