Tucker Carlson vendége volt szerda este Orbán Balázs – írja a Magyar Hírlap. Miután levetítették a CNN Orbán Viktor tusványosi beszédéről szóló beszámolóját, Tucker megkérdezte a magyar vendégétől, hogy „annyi időt töltenek azzal, hogy utálnak titeket [magyarokat], mit gondolsz, miért?”

Hirdetés

Orbán Balázs kifejtette, hogy 2015-ben négyszázezer ember próbált illegálisan átkelni a magyar határokon, aminek hatására úgy döntöttek, hogy kerítést emelnek s megvédik a határokat, és azóta állandóan nyomás alatt tartja a kormányt a globális elit.

„Nagyon büszkék vagyunk történelmünkre, a zsidó-keresztény örökségünkre, szeretnénk ezt megőrizni úgy, ahogy van. Ehhez meg kell, hogy védjük a határainkat, ez ilyen egyszerű” – fogalmazott az államtitkár.

A korábban Magyarországon is járt Carlson saját tapasztalataira alapozva kijelentette, hogy nálunk sokkal kiegyensúlyozottabb a média, mint Amerikában, ezért nem is érti, hogyan bírhatják a magyarok azokat a nyugati médiában levetített „valóságtól elrugaszkodott karikatúrákat.”

Korábban írtuk

A miniszterelnök politika igazgatója elmondta, úgy látják, hogy a médiában megfogalmazott vádak politikailag motiváltak. Hangsúlyozta, hogy szerinte az amerikaiakhoz hasonlóan a magyar emberek nagyon bölcsek. „Ha beszélsz velük, tudják, hogy mi a jó az országuknak” – vélekedett Orbán, majd az ukrán és a déli határról érkező menekültekről kezdett el beszélni: „Az átlag emberek érzik a különbséget”, üdvözölni kell a háború elől menekülteket, és „nemet kell mondani az illegális átkelőkre, ilyen egyszerű”.

A teljes cikk elolvasható a Magyar Hírlap oldalán, IDE kattintva!