Nagyon rövid idő alatt sok változást vár el a főváros baloldali vezetése a polgároktól – így összegezhető Tüttő Kata, Budapest főpolgármester-helyettesének mondandója, amit egy brüsszeli fórumon adott elő. A szocialista politikus a régiók bizottságának energia- és klímavédelmi szakbizottságának elnökeként beszélt arról, hogy a magas energiaárak miattnagyon-nagyon rövid idő alatt sok minden megváltozik, és az ambiciózus brüsszeli zöldvállalások nem lesznek tarthatók az állampolgárok aktív részvétele nélkül.

Hirdetés

Tüttő Kata a közelmúltban jelentette be, hogy Budapest csatlakozik a Városok energiatakarékossági sprintje elnevezésű brüsszeli kezdeményezéshez.Az európai uniós indítványban egyebek mellett autómentes övezetek és napok szerepelnek, de Tüttő arra is felszólította a budapestieket, hogy a takarékosság jegyében a kevesebb autózás mellett fogják vissza az otthonaik energiahasználatát.

Abba szeretnénk a lakosságot és a budapestieket is bevonni, hogy mindenki a maga területén gondolja végig, hogy hol tud egy kicsivel kevesebb energiát fogyasztani. Akár az autóhasználat mérséklésével, akár az otthoni fűtési, hűtési, főzési szokásoknak az újragondolásával, tehát mindenki nézze meg, hogy milyen mennyiségű energiát fogyaszt, és hogyan tudná azt csökkenteni – hangoztatta Tüttő korábban a Spirit FM Aktuál című műsorában.

A teljes cikk IDE kattintva a Magyar Nemzet honlapján érhető el.

Korábban írtuk