Fotó: fejer.katasztrofavedelem.hu
Hirdetés

FRISSÍTÉS
Nem érintett Covid-osztályt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház hotelépületében csütörtök hajnalban keletkezett tűz, az oltóponton és a Covid-ellátás működésében nincs fennakadás – közölte Bucsi László, az intézmény főigazgatója a katasztrófavédelemmel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Szabó-Bisztricz Anett, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, hogy hajnali negyed három előtt néhány perccel automatikus tűzjelzést kaptak a kórház beépített tűzjelző rendszeréről, amit a távfelügyelet telefonon megerősített.

A százados közlése szerint az ötödik emelet egyik kórtermében a mennyezetre szerelt két tévékészülék lánggal égett, majd leszakadt a helyéről. Az épületből 128 embert mentettek ki, egyikük sem sérült meg.

Bucsi László elmondta, hogy a napokban az ötödik emeletre is vissza tudják költöztetni a betegeket, a kiürítésben érintett felsőbb szinteken már újra zavartalan a betegellátás.

A mentésben harminchét tűzoltó vett részt tíz járművel. A helyszínre székesfehérvári, sárbogárdi, pétfürdői és pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók érkeztek, akik a nagy füst miatt légzőkészülékben mentek be az épületbe.

Az 5. emeletről, valamint a 4. emelet egy részéről és a felette húzódó négy szint füsttel telített szárnyaiból hozták ki a betegeket. Többségüket betegágyában tolva mentették ki a kórház dolgozóival, rendőrökkel és katonákkal együttműködve – tették hozzá.

A tűzoltók porral oltóval fújták le a lángoló televíziókészülékeket, hőkamerával átvizsgálták a mennyezetet, a füsttel érintett folyosókat átszellőztették, majd az 5. emelet kivételével segítették a betegek visszatérését a kórtermekbe.

A betegeknek nem esett baja, egy kórházi dolgozó a füst belélegzése miatt könnyebben megsérült. A tűz okát, körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Korábban írtuk