Elkészült a budapesti II. kerület első, saját fenntartású tematikus, tűzoltó játszótere a Vérhalom téren.Láng Zsolt polgármester a II. kerületi hivatásos tűzoltókkal együtt adta át az eszközöket, amelyek a lánglovagok kalanddal teli világába varázsolják a gyerekeket.

A Tűzoltó játszótér kialakítása során 14 új játszószert építettek. Létesítettek többek között egy tűzoltóállomást tűzoltócsővel, tűzoltócsappal és csúszdával. A helikopterleszálló öntött gumiburkolatú, ugyanúgy, mint a kialakított közúthálózat, és természetesen helyet kaptak az elmaradhatatlan tűzoltóautók is.

– A gyerekek biztonságáról a játszóeszközök alatt és között ütéscsillapító burkolat – öntött gumi burkolat, homok, műfű – gondoskodik, melyek egyben útként kötik össze egy elképzelt város különböző helyszíneit – mondta az átadón Láng Zsolt polgármester.

A parkban már közel 100 éve, 1919-ben játszótér állt, így ez a főváros egyik legrégebbi játszótere. A II. Kerületi Önkormányzat novemberben elvégzett, 60 millió forintos beruházása keretében nemcsak a tűzoltó játszóeszközökkel bővült a játszótér, hanem a területen lévő többi eszköz is megújult. 

(masodikkerulet.hu)