Tuzson Bence a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjárás keretében tartott fórumot megelőző sajtótájékoztatón kiemelte: az Európát hátrányosan érintő brüsszeli szankciókat úgy vezették be, hogy erről az európai embereket nem kérdezték meg.

Hirdetés

A magyar alkotmányos rendszer részévé vált, hogy az ország egészét érintő kérdésekben vagy népszavazáson, vagy nemzeti konzultáción kérdezzük meg az emberek véleményét – emlékeztetett az államtitkár.

„Azt kérjük a magyar emberektől, hogy mondják el, mit gondolnak a szankciókról és a döntések hatásáról” – tette hozzá. Tuzson Bence felidézte, Brüsszel részéről az volt az ígéret, hogy a szankciók véget vetnek a háborúnak, Oroszország fog jobban szenvedni, nem pedig Európa. Ehhez képest Európában elszabadult az infláció, felmentek az energiaárak és az európai emberek szenvednek – hangsúlyozta a politikus.

„Ha a magyar emberek elutasítják a szankciós politikát, erőt adnak a magyar kormánynak, hogy ellenálljon és ne engedje, hogy olyan döntések szülessenek, melyek elsősorban a magyar és az európai embereknek fájnak” – zárta szavait Tuzson Bence.

Korábban írtuk