A terjedelmes bűnlajstrom miatt 2009 februárja óta előzetes letartóztatásban ülő MSZP-s politikus által jegyzett levél az alábbiakat tartalmazza: „Tisztelt XY! Erzsébetváros Önkormányzatának Polgármestereként köszöntöm 18. születésnapja alkalmából. Budapest egyik leggazdagabb múlttal bíró városrésze fogadta Önt nagykorú polgárai közé. Hosszú életet, sikeres pályafutást és sok boldogságot kívánok.”

Ezután következik Hunvald György neve nyomtatva, majd alatta ott a titulus: polgármester. Végül pecsét teszi teljessé az üdvözlő levelet.

Az MNO kérdésére, hogy a kerületi illetékesek nem tartják-e minimum pikánsnak, hogy egy előzetesben ülő polgármester köszönti a kerület ifjú szavazópolgárait, a kerület sajtósa, Kádi Csaba elmondta: Hunvald György még mindig Erzsébetváros polgármestere, de tudomása szerint ezeket a leveleket mostanában már Gergely József MSZP-s alpolgármester látja el kézjegyével. Ennek megfelelően az aláírás alatt a polgármester titulus után odaírnak egy „h” betűt is a köszöntő leveleken.

(MNO)