Korrupció gyanúja miatt tett feljelentést az ügyészségen a Jobbik legújabb vesztegetési botránya miatt Tényi István – tudta meg a PestiSrácok.hu.

Paulina László, a Független Kisgazdapárt alelnöke ugyanis arról beszélt, hogy a Jobbik pártigazgatója, Szabó Gábor személyesen tett különféle anyagi ajánlatokat azért, hogy a kisgazda képviselőjelöltek lépjenek vissza a jobbikosok javára.

Vesztegetés bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) a Jobbik választási-vesztegetési botránya miatt Tényi István – értesült a PestiSrácok.hu. Tényi – a PestiSrácok.hu portálhoz eljutott – feljelentésében felidézte, hogy Paulina László, a Független Kisgazdapárt alelnöke a TV2 Tények című műsorában – dokumentumokra hivatkozva – azt mondta, annak fejében, hogy a Kisgazdapárt jelöltjei visszalépnek a helyi jobbikos javára, a Jobbik különféle anyagi ajánlatokat tett. Paulina hozzátette, Szabó Gábornak, a Jobbik pártigazgatójának a feladata volt megkörnyékezni a kisgazda jelölteket, aki ezt személyesen intézte – áll a feljelentésben.

Mivel Tényi szerint az ügyben felmerülhet a vesztegetés gyanúja, a hatósághoz fordult, majd indítványozta, hogy a tényállás tisztázása érdekében rendeljenek el feljelentés-kiegészítést, amely után dönthetnek a nyomozás megindításáról vagy a feljelentés elutasításáról. Tényi azért a Központi Nyomozó Főügyészséghez (KNYF) fordult, mert az ügyben mentelmi joggal védett személyek érintettsége is előkerülhet, akik ellen csak a KNYF nyomozhat.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Pesti Srácok oldalán.

demokrata.hu