Hirdetés

Anonymous legújabb videójában azt mondta, a bemutatott felvétel csak egy kis ízelítő.

– Kezdjük Patek Gáborral, aki bár korábban leginkább Gajda Péter (Kispest MSZP-s polgármestere – a szerk.) bizniszeit intézte, újabban már a III. kerületi balos vezetés simlijeit rendezi – fogalmazott az álarcos, aki szerint a felvételen Patek és üzlettársa „számolnak el a III. kerületi megbízásokból visszafelé irányuló pénzekkel”.

A videón Patek Gábor és egy egyelőre beazonosíthatatlan személy egy autóban pénzkötegeket pakolnak papírzacskóba. A beszélgetésből úgy tűnik, hogy további, milliós összegek várhatók.

– Ma átküldött egy hatmilliósat a… Csak vissza kell adnom a pénzt a fontos embernek – hallható a felvételen.

Hogy ki lehet a szóban forgó „fontos ember”, az egyelőre nem derült ki, de Anonymous arra figyelmeztetett: legegyszerűbb, ha már most mindenki igazat mond, hiszen „még nagyon az elején vagyunk” a botránynak.

Korábban írtuk

Amint arról beszámoltunk, szerdai videójában három baloldali kerületben ígért korrupciós botrányt az álarcos alak.

– Nyáron megmutattam, hogy miként csalnak a momentumosok az uniós forrásokkal. Ősszel láthattátok, hogy milyen jutalékos rendszer működik a fővárosban. Most pedig következzenek a kerületek! Elhihetitek, bőven lehet itt is érdekes dolgokat találni. Izgalmas napok elé nézünk – ígérte Anonymous a két nappal ezelőtti videóban.

– Hogy el is tudjátok kezdeni a munkát, adok kezdetnek néhány kapaszkodót: kiindulásként Patek Gáborról, dr. Fischer Lászlóról és Deák Róbertről, na meg persze a politikai megbízóikról, illetve a III., a XVIII. és a XIX. kerületben végzett tevékenységükről fogunk beszélni – üzente az újságíróknak címezve.

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Patek Gábor kampányfőnök (j3) magasba emeli Gajda Péter, Kispest újraválasztott polgármesterének kezét (j2) Burány Sándor, az MSZP országgyűlési képviselője (j) mellett a párt XIX. kerületi irodájában a 2010-es önkormányzati választások napján

Az említett személyek közül Patek Gábor volt az, akit azonnal be lehetett azonosítani. Így hívták ugyanis 2020-ig a XIX. kerületi Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetőjét. Ám mint a Magyar Nemzet cikke rámutatott: Patek (a közös fotón bordó ingben) tulajdonképpen Gajda Péter jobbkeze, bizalmasa volt, egy ideig a polgármester kabinetfőnökeként is dolgozott.

Patek Gábor neve szerepelt a 2019-ben kirobbant Lackner-ügyben kiszivárgott hangfelvételeken is. Itt úgy említették, mint aki „fel tudta gyorsítani az eseményeket”.

A szerdai felvétel óta a Mediaworks Hírcentruma arra jutott, hogy Pateket vélhetően személyes szálak kötik Fischer Lászlóhoz és Deák Róberthez, hiszen mindhárman egymás Facebook-ismerősei. A cégadatok áttekintését követően pedig kiderült, hogy Fischer László ügyvédnek és Deák Róbertnek van egy közös vállalkozása is, az RF Production Hungary Kft. A céget nem sokkal a 2019-es önkormányzati választások után hozták létre, főként reklámügynöki tevékenységgel foglalkozik. A társaság számos megrendelést is kapott a Kiss László DK-s polgármester vezette III. kerületi önkormányzattól.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Kiss László (jobbra) a szintén korrupciógyanús ügyben emlegetett Molnár Zsolttal 2019-ben

Fischer Lászlónak emellett van egy közös vállalkozása Kiss László polgármester feleségével is. A Sight-Tech Hungary Kft.-ben, derítette ki a Mediaworks Hírcentruma, Fischer és Polyák-Kiss Ágnes egymást követték az ügyvezetői székben; jelenleg mindketten a gazdasági társaság tulajdonosai, Fischer pedig a cég ügyvezetője. A kft. már eddig is több önkormányzati megrendelést kapott.

A Mediaworks Hírcentruma, írja a Magyar Nemzet, már napokkal ezelőtt kérdéseket juttatott el a III., a XVIII., és a XIX. kerületi baloldali vezetésű önkormányzatokhoz azt tudakolva, hogy milyen kapcsolatban állnak Patek Gáborral, Deák Róberttel, illetve Fischer Lászlóval, ám idáig egyik önkormányzat sem válaszolt a megkeresésükre.