Önálló egészségügyi minisztériumra lenne szükség! – Kocsis-Cake Olivio napirend előtti felszólalása a parlamentben #Párbeszéd

Gepostet von Párbeszéd Magyarországért am Dienstag, 5. Mai 2020
Hirdetés

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) önálló egészségügyi minisztérium felállítását és új egészségügyi miniszter kinevezését sürgette. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy az egészségügyért felelős Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere helyett a külügyminiszter számol be a járványügyi védekezésről. Hozzátette: számos bírálat érte a szaktárcát a járványra történő felkészülés, a kórházi ágyak kiürítése, a kórházigazgatók kirúgása miatt.

Kitért arra, hogy az ellenzék nem azt mondja, hogy csak segély kell, hanem hogy segítséget is kell adni azoknak, akik elveszítették a munkájukat. Szükség van az álláskeresési járadék meghosszabbítására és összegének megemelésére, be kell vezetni az alapjövedelmet – javasolta.

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára közölte, sikerült lelassítani a járványt, most már tudnak foglalkozni komoly gazdasági intézkedésekkel és a kormánynak nem a politikai csatározások a legfontosabbak, hanem a védekezés mellett a gazdaság újraindítása.

Korábban írtuk

Elmondta, aki elveszíti a munkáját, három hónapon át munkanélküli segélyt kap, és nem lesz olyan ember Magyarországon, aki miután letelt ez a három hónap, ne kapna munkaajánlatot. Az lenne a legszerencsésebb, ha ezt a versenyszférától kapná, másodsorban viszont a magyar államtól fog ajánlatot kapni – közölte.