Hirdetés

Az avatóünnepségen Csiki Zoltán egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár tolmácsolta az egybegyűlteknek Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter gondolatait.

Eszerint új egészségkultúrát honosítanak meg Magyarországon, amelynek keretében megreformálják a teljes egészségügyi ellátó rendszert. Elsődleges cél, hogy a megelőzésre és az egészséges életmódra téve a hangsúlyt növeljék a magyar emberek egészségben eltöltött éveinek számát.

A miniszter szerint gondoskodni kell arról is, hogy minden magyar állampolgár – lakóhelytől függetlenül – a lehető legrövidebb idő alatt, a lehető legjobb egészségügyi ellátásban részesüljön, ebbe a sorba illeszkedik a martonvásári fejlesztés is.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő (Fidesz) levélben gratulált az újabb beruházáshoz és méltatta a névadó körzeti orvost, aki „minden porcikájában orvos volt, nagy tudású, tapasztalt, mindenféle bajjal és betegséggel szemben felkészült szakember”.

Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés fideszes elnöke a megye öt legjobban fejlődő települése közé sorolta Martonvásárt, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból összesen 700 millió forintot nyert. A város közel félmilliárd forintot nyert új városközpontra, a Beethoven Általános Iskola épületenergetikai korszerűsítésére mintegy 70 millió forintot, s az egészségügyi alapellátás fejlesztése mellett a helyi kohézió építésére, illetőleg eszközbeszerzésre tudtak forrásokat szerezni.

Szabó Tibor, Martonvásár polgármestere (Fidesz-KDNP-Martoni Más Kép) elmondta, hogy az új épületszárny megépítésére 90 millió forintot nyertek TOP-pályázaton, amihez nagyjából 100 millió forintos önrészt tettek hozzá, aminek jó része kormányzati támogatás volt.

A sajtóanyag szerint az egészségház új épületszárnyába fog beköltözni a védőnői szolgálat, valamint a gyermekorvosi- és fogorvosi rendelés is. A mostani háziorvosi rendelőnek helyet adó épület korszerűsítésére – a megfelelő források rendelkezésre állása esetén – a következő években kerülhet sor.

A személyfelvonóval is felszerelt, teljes mértékben akadálymentesített épület mellett új parkolóhelyeket is kialakítottak.