Fotó: MTI/Varga György
Balatonfüred, 2022. március 22. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (k) beszédet mond a balatonfüredi járási hivatal új épületének átadóünnepségén 2022. március 22-én. A mintegy 562 millió forintból megvalósult fejlesztés eredményeként három osztály fogadja majd az ügyfeleket az új helyen.
Hirdetés

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Balaton-parti városban tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a közigazgatás 2011-ben megkezdett átalakítása azt célozta, hogy az állampolgárok méltó körülmények között intézhessék ügyeiket.
Mint mondta, az átalakítás eredménye az egyablakos ügyintézés és a 21. századi infrastruktúra, ami javítja az itteniek életminőségét.
Kontrát Károly belügyminisztériumi parlamenti államtitkár, a térség fideszes önkormányzati képviselője közölte, 22 település ügyeit intézik a hivatalban, ahol 42-en dolgoznak.
Az embereket leginkább érintő három ügycsoporttal foglalkoznak az új épületben, ezek a foglalkoztatás, a népegészségügy, az építésügy- és örökségvédelem.
Takács Szabolcs Veszprém megyei kormánymegbízott elmondta, hogy tíz járási hivatal működik a megyében.

Korábban írtuk