Fotó: Vogt Gergely/Demokrata
Hirdetés

A Demokrata idei 4. számában beszámoltunk arról, milyen áldatlan állapotok uralkodtak az SZFE régi, Vas utcai kollégiumában. Az egyetem új vezetése a lepusztultságot látva úgy döntött, az idei félévtől a kollégistáknak méltóbb körülményeket teremt.

Az új, korszerű kollégiumi épület Budapest XI. kerületében, Gazdagrét városrészben, a Nagyszeben utca 24/B szám alatt található. A négyemeletes társasházban 18 felújított szoba, azokban 60 ágy áll a diákok rendelkezésére. Minden szobához önálló vizesblokk tartozik, amely vagy a szobából, vagy a hozzá tartozó folyosóról nyílik. Szintenként teakonyhák, illetve közösségi terek is vannak.

Fotó: Vogt Gergely/Demokrata

A minőségi változással együtt férőhelybővülés is történt, hiszen a Vas utcai épületben csak ötven diák számára volt hely, míg az új épületben közel hetvenen is alhatnak, plusz vendégágyakat is igénybe lehet venni. A külföldi oktatóknak három VIP-szobát biztosítanak, külön fürdőszobával.

A helyszínválasztásnál fontos szempont volt, hogy az egyetem épületei tömegközlekedéssel könnyen megközelíthetők legyenek. A 108E és a 8E buszjáratokkal átszállás nélkül el lehet jutni az egyetem oktatási helyszíneire: a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetbe, a Szentkirályi utcába és az Uránia Filmszínházba. Az új kollégiumtól mindössze négy buszmegállónyira található a Kelenföldi vasútállomás, így a 4-es metró negyedóra alatt elérhető.

Korábban írtuk

A felújítási munkálatok befejeződtek, így a korlátozó intézkedések végeztével és a jelenléti oktatás megkezdésével az új kollégiumot is birtokba vehetik a bent lakók.