Fotó: MTI/Kovács Tamás, archív, illusztráció
Hirdetés

A néppárti Jobbik azt követeli, hogy szűnjön meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hiszen látjuk azt, hogy egy ilyen csúcsminisztérium nem képes az egyes ágazatok problémáit a leghatékonyabban kezelni – jelentette ki az ellenzéki politikus, egy önálló oktatási tárca létrehozását szorgalmazva.

A Jobbik képviselője szerint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere sem a koronavírus-járvány kezelésében, sem a digitális oktatás megszervezésében „nem állt a helyzet magaslatán”. Emellett a tárca szervezeti struktúrája is problémás – fűzte hozzá.

Csányi Tamás hazardírozásnak, óriási felelőtlenségnek nevezte, hogy megrendezik az érettségit abban az időpontban, amikorra Orbán Viktor miniszterelnök korábban a járvány tetőzését jósolta. Ezzel egyszerre veszélyeztetik a diákok, a pedagógusok és családtagjaik egészségét – figyelmeztetett az ellenzéki képviselő.

Korábban írtuk

A jobbikos politikus emlékeztetett arra: pártja korábban indítványozta, hogy a járvány okozta rendkívüli helyzetben vizsgák helyett megajánlással kapjanak érettségi jegyet a végzősök, azaz csak annak kellene érettségiznie, aki nem fogadja el jegynek félévi jegyét vagy év végi osztályzatainak átlagát.