A város képviselő-testületének döntése megegyezik a szakmai bizottság javaslatával. Az új direktor kötelező érvényűnek tartja, hogy továbbvigye az áprilisban elhunyt Schwajda György szellemi örökségét, szerethető, nyitott színházat szeretne, amely mindenki számára szórakoztatva nevelést kínál, kortól függetlenül.

Nemrég a Fővárosi Közgyűlés is döntött a Katona József Színház igazgatói posztjáról, ahonnan huszonegy év után távozik Zsámbéki Gábor, s egy hangsúlyos színházi korszak véget ér. Az új vezető Máté Gábor lesz, aki 1987-ben szerződött a színházhoz és azóta is az egyik legtöbbet foglalkoztatott színésze, illetve rendezője.

Nyilatkozata szerint nem kell nyugtalanító változásra számítani a Katonában, ugyanakkor szeretné megszólítani a fiatalokat, miután a Katona közönsége elöregedett.

Hasonló tapasztalatokról számolt be Bálint András is, aki a közgyűlés döntése szerint továbbra is a Radnóti Miklós Színház élén maradhat. 1985-től vezeti a színházat, s többek közt azt jelentette be, hogy az évad első bemutatója Lars von Trier Főfőnök című komédiája lesz, Anger Zsolt rendezésében.

A Pécsi Nemzeti Színház igazgatói posztjára a teátrumot mintegy két évtizede irányító Balikó Tamás mellett Dörner György színművész, Rázga Miklós, a Tűzvonalban című tévésorozat egyik szereplője, Márton András színész, Béres Attila és Rusznyák Gábor rendező jelentkezett. A közgyűlés szeptember 18-án dönt.