Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára a Fressnapf beruházásának bejelentésén, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. szeptember 12-én
Hirdetés

Kiemelte, hogy a vállalat Magyarországon működteti regionális központját, és a beruházással most egy újabb fontos lépést tesz.

A Fressnapf az utóbbi évek egyik leggyorsabban fejlődő magyar iparágában hoz létre újabb fontos hozzáadott értéket; a hazai szolgáltató központokban már több mint 70 ezer ember dolgozik, főként fiatal, nyelveket beszélő diplomások, akik az ország növekedésének fontos zálogát jelentik – hangsúlyozta Magyar Levente.

Az államtitkár kitért arra, hogy a magyar gazdaság az utóbbi évek nehézségei ellenére talpra állt, a második negyedévben Európa egyik leggyorsabb gazdasági fejlődése volt Magyarországon.

Azt mondta: „rendkívüli körülmények között élünk, a hazai cégeknek is rendkívüli időkben kell helytállni”. Rendszeresen érkeznek ugyanakkor olyan impulzusok, amelyek megerősítik, hogy a magyar gazdaság jó úton jár, Magyarországon van olyan potenciál, amiért külföldről is érdemes ide jönni, és ez bizakodásra ad okot – fejtette ki.

Hozzátette: ilyen megerősítés, hogy a Fressnapf Budapesten hozza létre a 150 új munkahelyet biztosító szolgáltató központot, és további tervei is vannak Magyarországon.

Patrick Bontenakels, a Fressnapf regionális operatív vezetője a beruházás bejelentésén egyebek mellett elmondta: Budapestről vizsgálják majd, hogyan tudnak tovább terjeszkedni Kelet-Közép-Európában, és komoly lehetőséget látnak a dél-európai online terjeszkedésben is. Hangsúlyozta, hogy a vállalatnak szüksége van magasan képzett munkatársakra.

A Fressnapf honlapja szerint a cég 2002 óta van jelen Magyarországon, több mint 50 áruháza mellett webáruházat is üzemeltet. A nyilvánosan elérhető cégadatok alapján a Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy- és Kiskereskedelmi Kft. nettó értékesítési árbevétele 26,3 milliárd forint volt 2021-ben az előző évi 21,7 milliárd forint után, adózott eredménye pedig 1,55 milliárd forintra nőtt tavaly a 2020-as 1,07 milliárdról; munkavállalóinak száma megközelíti a 400-at.

Korábban írtuk