Fotó: MTI/Vajda János
Hirdetés

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az átadás előtt az MTI-nek azt mondta: nagyon fontos az állami és egyházi iskolák, gimnáziumok „kisugárzása” minden településen, így Miskolcon is.

Úgy fogalmazott: itt és most a jezsuita szerzetesrend vezetésével épült meg ez a komplexum, „ez a csodálatos tornacsarnok”, amelyet nemcsak az iskola diákjai, hanem a lakótelepen élők is használhatnak.

Kiemelte: ez a gimnázium volt az első Magyarországon, amely bevezette az iskolai közösségi szolgálatot, munkát. Ez hatalmas változást hozott az országban, a fiatalok gondolkodásában is – tette hozzá az államtitkár.

Soltész Miklós fontosnak nevezte azt is, hogy egy-egy iskola, közösség a tágabb környezetére is hatást gyakoroljon.

Fotó: MTI/Vajda János

Az új közösségi tér helyet ad a gimnázium mindennapos testnevelésóráinak, emellett különböző versenysportok művelői és a lakosság rendelkezésére is áll majd. A létesítményben keresztben két szabványméretű kosárlabdapályát, a játéktér közepén egy centerpályát alakítottak ki elektromotorral leereszthető palánkrendszerrel, ami lehetőséget ad kosár-, kézi-, röplabda- és futsalmérkőzések megrendezésére is.