Brüsszel egy újabb 520 millió eurós csomagot akar a migránsok betelepítésére fordítani – mondta a Fidesz frakcióvezető-helyettese pénteken újságíróknak.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Böröcz László közölte, az elmúlt időszakban a migránskártyák osztogatása mellett már számos olyan előterjesztés – a migránsvízum, a migránsügynökség és a migráns pénzügyi alap – szerepelt témaként az Európai Parlamentben (EP), amellyel a brüsszeli bizottság a migrációt akarta támogatni.    

A képviselő szerint ezek mellett most egy újabb előterjesztéssel él a bizottság az EP-ben: Brüsszel a 2018-as uniós költségvetés maradványösszegét, 520 millió eurót, azaz 160 milliárd forintot akar átcsoportosítani a migráció menedzselésére és akár az áttelepítések finanszírozására is.

Ez az összeg egy Szolnok vagy Szombathely méretű város éves költségvetésének hétszerese – mutatott rá Böröcz László, elképesztőnek nevezve, hogy a brüsszeli bizottság ennyi pénzt, ennyi energiát fektet abba, hogy támogassa a migrációt.

„Mi, a magyar emberek és a magyar kormány nem is tehetünk mást, minthogy elutasítjuk az újabb migrációpárti javaslatot, és az Európai Parlamentben természetesen ezt a javaslatot nem fogjuk támogatni” – jelentette ki a kormánypárti politikus.     

Böröcz László hozzátette: bíznak abban, hogy az EP sem támogatja majd az előterjesztést, bár azt szerinte figyelembe kell venni, hogy az Európai Parlament és a brüsszeli vezetés is inkább migrációpárti, mint az európai családok támogatója.

Ezért jövő májusban az a cél, hogy leváltsák az Európai Parlament migránspárti vezetését, és az európai családok védelmére és támogatására fordítsák azokat az összeget, amelyeket az Európai Parlament és Európai Bizottság a migrációra kíván költeni – jelentette ki.