Fotó: ShutterStock (illusztráció)
Hirdetés

A napokban megjelent sajtóhírekkel ellentétben nincs egészségügyi vészhelyzet és nincs járványügyi zárlat a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Aranyág Otthonában – ezt csütörtöki Zala megyei látogatásán nyomatékosította Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára.

A telephely vezetője azonnal teljesítette a bejelentési kötelezettségét a Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályára az MRSA megbetegedések számának növekedéséről.

A Népegészségügyi Főosztály helyszíni vizsgálatot tartott, melynek jegyzőkönyvében az ellátottak intézményen belüli elkülönítését rendelte el, nem pedig járványügyi zárlatot. A fertőzött ellátottak teljes elkülönítése megtörtént, nem jelentenek veszélyt a többi lakóra és dolgozóra. Zajlik az összes dolgozó és ellátott MRSA-szűrésének megszervezése.

A fertőzés kialakulása miatt belső vizsgálat is kezdődött. A helyzet nem jelent veszélyt a település lakóira, az MRSA fertőzés antibiotikumos terápiával kezelhető, gyógyszeres kezeléssel és megfelelő eljárásokkal megelőzhető.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma