„Nem kapjunk meg a nekünk járó vakcinákat” – ezekkel a szavakkal folytatta vasárnap Gyurcsány Ferenc a baloldal legújabb álhír-kampányát, amelyben arról akarják meggyőzni rajongóikat, hogy a kormány szándékosan tart vissza a hazánknak járó uniós vakcinakeretből oltásokat.

Hirdetés

A Demokratikus Koalíció elnöke később arról is beszél követőinek, hogy szerinte a történteket erős szavakkal kell megfogalmazni, és hogy neki ez szerencsére nem okoz gondot.

Orbánék miatt más országok kapják meg a Moderna-oltásokat, amelyek nekünk, magyaroknak jártak volna!

Németek, dánok és franciák kaphatják meg azokat a Moderna-oltásokat, amelyek nekünk, magyaroknak jártak volna.Egészen drámai és teljességgel példátlan, hogy Orbánék két összeomlás között ilyen hazaárulást engedtek meg maguknak. Nem fogjuk következmények nélkül hagyni, ezt megígérem.

Posted by Gyurcsány Ferenc on Sunday, March 7, 2021

„A baloldal és lakájmédiája napok óta gyűlöletkampányt folytat a kormánnyal szemben a vakcinabeszerzés ügyében”

– reagált az ügyre szombaton Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a tények mellé dokumentumokat is csatolt, amivel alátámasztja, miért nem igaz, amit a baloldal állít. Ráadásul már nem először.

Korábban írtuk

Vakcinákról még egyszerMindannyian nehezen viseljük a bezártságot. Még ez sem lehet azonban magyarázat arra a…

Posted by Gulyás Gergely on Saturday, March 6, 2021

Az elmúlt napokban ugyanis Gyurcsány Ferenc felesége Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője is beszállt a hergelésbe.

De nem maradt ki a párbeszédes Szabó Tímea sem, aki egy posztjában azt követelte: „Orbán Viktor azonnal adjon számot arról, hogy miért nem vette meg az unió által Magyarország számára félretett 1,8 millió Moderna vakcinát”!

Karácsony Gergely főpolgármester pedig mindezt azzal toldotta meg, hogy kiírta közösségi oldalára: „adják ide azt a másfél millió vakcinát, és mi beoltjuk Budapestet”.

Minderre Gulyás Gergely részletes választ adott. Leírta az EU-s oltóanyag beszerzés négy fázisát és mellékelte az európai bizottság által kötött szerződést is.