Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Jüttner Csaba körzetében újabb álküldöttet talált a Célpont stábja. Bíró Árpádné sem volt ott tavaly az SZDSZ elnökválasztásán, neve mellett a Fővárosi Bírósághoz eljuttatott jegyzőkönyvben mégis szerepel aláírás. Azt mondja sejthették, hogy nem megy el, mert hat éve volt utoljára küldöttgyűlésen. Bíróné hivatalosan is SZDSZ tag – a gulácsi polgármesterről, Vass Albertről viszont időközben kiderült, hogy semmi köze a párthoz, soha nem volt tagja az SZDSZ-nek, így nem lehetett küldött sem. Pedig neve szerepelt az elnökválasztás jelenléti ívén.

A borsodi álküldöttek miatt még nem, a szabolcsi fiktív szavazat felbukkanása után azonban már a leváltott gazdasági miniszter is rendkívüli tisztújítást kezdeményezett, bár azt továbbra is elfogadhatónak és életszerűnek tartja, ha egy küldöttnek – például Vass Albertnek aláhamisítják a nevét, de nem szavaznak le helyette.

A Kóka feltétlen hívének számító Jüttner Csaba, az SZDSZ szabolcsi elnöke előre menekül – a hétvégén feljelentést tett és belső vizsgálatot rendelt el, az újabb botrányra viszont nem kívánt reagálni. A szabolcsi álküldöttek esetében a pártvezetés egyelőre nem akar olyan független vizsgálatot, mint amilyet épp a szabolcsi elnök vezetett Borsodban.

(hírTV)