A vállalkozó az ATV híraradójának azt mondta: bár támogatja Márki-Zay Pétert, mint az ellenzék közös jelöltjét, nem a miniszterelnök-jelölt iránt érzett szimpátiája miatt vállalta el a feladatot, hanem azért, mert úgy érezte, ezzel segíteni tud az országon.

Hirdetés

„Én minden olyan esetben hajlandó vagyok segíteni egy gazdasági program kidolgozásában, amikor úgy érzem, az én szempontjaim érvényesülni tudnak, és ez az ország hasznára válik” – nyilatkozta Bojár Gábor.

A gazdasági programért felelős csapat egyébként egy bővebb 40 fős csoportból, valamint egy szűkebb, 14 fősből áll, azt azonban, hogy név szerint kik alkotják őket, Bojár Gábor nem árulta el. Arra a kérdésre, hogy lenne-e gazdasági miniszter, határozott nemmel válaszolt – írja az atv.hu.

Azt is elárulta, hogy anyagilag is támogatta már a miniszterelnök-jelöltet. „Én úgy érzem, hogy egy jómódú polgárnak állampolgári kötelessége támogatni azokat a politikai formációkat, amelynek az értékrendjével egyetért” – vélekedett. Azt mondta, hogy „lehetőségeihez képest egy kisebb összeggel”, 1-2 millióval segítette Márki-Zay Pétert időnként, de még azelőtt, hogy miniszterelnök-jelölt lett – számol be a portál.

Korábban írtuk