Bátor és szokatlan kormányzati döntéseket kell hoznunk, hogy 5,5 százalék fölé emeljük a gazdasági növekedést, de ha sikerül, akkor vissza tudjuk adni a gyermeket nevelő családoknak azt az adót, jövedelemadót, amit 2021-ben befizettek

Hirdetés

– mondta a minap Orbán Viktor miniszterelnök. A kormánytól egyáltalán nem idegenek az úgynevezett bátor és szokatlan lépések – már maga a jövedelemadó visszafizetése is ilyennek mondható.

Ha ezt valóban lehetővé teszi a gazdaság teljesítménye, akkor egy olyan családban, ahol ketten nevelik a gyermekeket, akár 1,6 millió forintot is kézhez kaphatnak 2022 elején.

Ez a döntés több mint egymillió családot és másfél millió munkavállalót érinthet. A Századvég Alapítvány kutatása az mutatja, hogy a pénz visszatérítését egységesen támogatja a közvélemény. A bejelentés tehát népszerű, nem is tud mit kezdeni vele a baloldal. A többi között ilyen állítások hangzanak el: nem segít a rászorulókon a döntés; ez osztogatás; nincs értelme; észszerűtlen és elvetemült; az adó-visszatérítés lett az új zsák krumpli, amit a kormány az egyik kezével ad, azt a másikkal vissza fogja szedni.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatja.

Korábban írtuk