Fotó: MTI/Bruzák Noémi
A Fővárosi Közgyűlés ülése 2022. június 29-én
Hirdetés

A Terézvárosban többségben lévő baloldali koalíción belül újabb feszültség robbant ki. Ennek eredményeként a Demokratikus Koalíció, a Momentum és az LMP képviselői a legutóbbi testületi ülésen visszahívták a pozíciójukból az MSZP delegáltjait. A szocialistáknak a testületben nincs elég képviselőjük, hogy blokkolják ezt a folyamatot, így kisebbségben maradtak – számol be a portál.

A mostani újabb botrány hátterében az áll, hogy Soproni Tamás már hosszú évek óta háborúban áll Bálint György szocialista önkormányzati képviselővel, és ennek az ellentétnek ez egy újabb fejezete volt.

A Terézvárosban zajló belharc nagyban hasonlít ahhoz, ami a Fővárosi Közgyűlésben történt május 25-én. Akkor a testület ülése elmaradt, mert Bősz Anett személye körül alakult ki konfliktus a Momentum és a Gyurcsány-párt között, ezért nem tudták megrendezni az ülést.

Az akkori botrány hátterében az állt, hogy mivel teljes mértékben Gyurcsány Ferenc akarata érvényesül a baloldalon, ezért a Momentum megpróbált ez ellen fellépni. Később mégis a DK elnökének akarata érvényesült, mert Bősz Anett főpolgármester-helyettes lett. Karácsony Gergelynek semmilyen ráhatása nem volt az eseményekre.

Az Origo cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk