Fotó: FKF/Facebook, szerk.
Mártha Imre és főnöke, Karácsony Gergely
Hirdetés

A Magyar Nemzet hozzáteszi: Zerkovitz Béla szerzeményében, amit Mártha előadott, többek között olyan sorok vannak, hogy

„Magaddal törődj csak, más senkivel!”.

Mint ismert, a Karácsony Gergely bizalmasának számító, de Gyurcsány Ferenc által is elismert (Gyurcsány-fiókának is gúnyolt) Mártháról az elmúlt hetekben kiderült, hogy luxuséletmódot folytat: például úszómedencés svábhegyi villában él és luxusautóval, Bentley-vel jár. A Metropol azt írta: Mártha Imre a közösségi oldalon közzétett posztjaiban mintha szándékosan kérkedne vagyonával – hangsúlyozza drága óráit, de a képeken látható, amint elektromos szörfdeszkát használ, ahogy több tízmilliót érő Steinway-zongoráján játszik, vagy ahogy dicsekszik vele, hogy milyen értékes lovon, egy igazi angol telivéren lovagol…

Ez különösen abból a szempontból érdekes, hogy bár azt ígérte Karácsony Gergely főpolgármester, az egybeolvasztott fővárosi közműcégek munkavállalóinak nem kell tartaniuk elbocsátásoktól, a Metropol értesülései szerint folyamatosak a leépítések a nagy közműholdingnál. Most egy elkeseredett háromgyermekes édesanya kereste meg történetével a lap szerkesztőségét.

A Metropol azt írja: alig egy hét telt el az után, hogy egybeolvasztották a közműcégeket, és bejelentették, hogy Mártha Imre lesz a vezér, amikor olvasójukat, egy háromgyermekes édesanyát 12 év munkaviszony után elbocsátották az FKF-től.

Korábban írtuk

„Egy órám van összepakolni”

„Behívatott az üzem vezetője és a közvetlen felettesem jelenlétében, kellő cinizmussal a hangjában közölte velem, hogy ez az utolsó munkanapom, mert a menedzsment áttekintette a feladatköröket a csoportnál, ahol dolgoztam, és arra a megállapításra jutottak, hogy az elvégzendő, napi feladatok kevesebb szellemi munkavállalóval is teljesíthetők. Azzal bocsátott utamra, hogy egy órám van összepakolni a személyes tárgyaimat, ami reméli, hogy elegendő lesz, és nem kell majd a biztonsági szolgálat segítségét kérnie, hogy eltávolítsanak az üzem területéről. Foghegyről még odavetette, hogy a polár felsőmet, melyet az FKF biztosított, megtarthatom” – idézi a Metropol az édesanyát.

„Ömlöttek a könnyeim, nem tudtam, hogy mondom meg a családomnak, a férjemnek, hogy 12 év után kirúgtak” – tette hozzá a hölgy.

Nem is válaszolnak

Bár a felhívások szerint folyamatos létszámhiánnyal küzdenek a közműholding divízióiban, az édesanya nem azt tapasztalta, hogy kapkodtak volna a képzett munkavállalóért.

„A kirúgásomkor háromgyermekes családanyaként próbáltam az üzemvezető segítségét kérni, hogy az ügyfélszolgálatra helyezzenek vissza, ahol mindig létszámhiánnyal küzdenek, de azt a választ kaptam, ez nem az ő hatásköre. A HR igazgató azzal vigasztalt, hogy ha látok a jövőben nyitott pozíciót az FKF karrieroldalán, adjam be a jelentkezésemet, és megvizsgálják, mit tehetnek. De hiába adtam be többször is a jelentkezésemet, hiába van 12 éves tapasztalatom az FKF rendszereiben, válaszra sem méltatnak, mint ahogy az elbocsátott, korábbi munkavállalók közül senkit” – mondta a hölgy, aki próbált magasabb szinteken is segítséget kérni.

Írtam Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes asszonynak, Mártha Imrének, de mindenhonnan elutasítást kaptam, falakba ütköztem. Tavaly egy ellenzéki előválasztási rendezvényen léptem oda Karácsony Gergely főpolgármester úrhoz, személyes meghallgatást kérve. Az egyik kollégájához irányított, aki azt kérte, írjam le a történetem, küldjem el és megpróbálnak segíteni. Hamar megkaptam a választ, miszerint a főpolgármester úrnak nincsen személyes fogadóórája, és sajnálják, ha nem vagyok elégedett az intézkedéssel, azaz azzal, hogy kirúgtak az állásomból” – panaszolta a kirúgott hölgy a Metropolnak, amelynek teljes cikke ITT olvasható.

Gyurcsány: Mártha Imre kitűnő ember

Hogy mennyire elégedett Mártha Imrével, azt a hét elején Gyurcsány Ferenc is megerősítette Facebook-posztjában.

„Mártha Imre kitűnő ember. Nem ismertem korábban közelről. Mert talán fura mostanság, én akkoriban is azt gondoltam, hogy a miniszterelnöknek nem kell káderezni mindenkit. Általános szakmai, emberi bizalom övezte, amikor a kormányunk alatt vezette a Magyar Villamos Műveket. Csak jót hallottam róla, személyesen alig találkoztunk” – írta Gyurcsány. „Az utóbbi pár évben újra figyeltem, mit csinál Budapesten. Amit tett, az elismerésre méltó. Lehet vele vitatkozni egy sor kérdésben. De tisztességes, felkészült, okos ember. Hazafi. Gazdag ember. Nagyon. Nem az állam, nem a kormány jóvoltából. A tehetségéből” – folytatta, majd így zárta a bejegyzést:

„Én több Mártha Imrét szeretnék.”