Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Hirdetés

Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, hogy a huszonkét csuklósbuszból 16 érkezett meg, közülük hét már a délután folyamán forgalomba áll. A további hat busz a következő hónapokban érkezik.

Emlékeztetett, a választási kampányában tett ígéretének megfelelően igyekeznek modernizálni a város közösségi közlekedését. Első körben januárban érkezett 17 Mercedes-Benz 628 Conecto típusú busz a Volánbusz Zrt.-vel megkötött szerződés szerint.

Hozzátette, hogy a járműpark cseréjén kívül is szeretnék a közösségi közlekedést megújítani, ezért október végéig a busz@gyor-ph.hu e-mail címre várják a győriek észrevételeit, javaslatait, hogy azokat a lehetőségekhez mérten beépíthessék az új menetrendbe, amely a tervek szerint jövő januárban lép életbe.

Simon Róbert Balázs fideszes országgyűlési képviselő jelentős előrelépésnek nevezte a buszpark fejlesztését: a járművek átlagéletkora 17,74 évről 10,92 évre csökkent.

Korábban írtuk

Győr nemcsak az iparban, a kultúrában és a sportban nyújt minőséget, hanem a tömegközlekedésben is – tette hozzá.

Kara Ákos fideszes országgyűlési képviselő azt emelte ki: mindent megtesznek azért, hogy korszerű és kényelmes körülmények között utazhassanak a győriek. Egy nap alatt mintegy 80 busz közlekedik a városban, így az év eleji és a mostani fejlesztéssel a napi közlekedési flotta mintegy fele korszerűsödött. A cél, hogy a hátralévő állomány is megújuljon – tette hozzá.

Ungvári Csaba, a Volánbusz Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese azt mondta, hogy országszerte hetven településen biztosítják a közösségi közlekedést. Győrben évente több mint harmincmillió, naponta átlagosan nyolcvanezer utast szállítanak.

Ezek a korszerűsítések nemcsak az utasok, hanem az autóbuszvezetők munkakörülményeit is javítják – mondta, hozzátéve, hogy az ország jelentős részén már nem küzdenek munkaerőhiánnyal, ám éppen Győrben még mindig. Ezért kedden toborzórendezvényt tartanak a megyeszékhelyen.

A Győrben átadott járművekkel az országban már kilencven azonos típusú busz állt forgalomba. A Volánbusz Zrt. járműfiatalítási programjának részeként pedig 2018 ősze és 2020 év vége között 866 új, vagy újszerű buszt állítanak forgalomba.

A Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbusz négyajtós, alacsonypadlós, akadálymentesített. Klímával, utastájékoztatóval, fedélzeti kamerákkal és utasszámláló berendezéssel felszerelt, 37 ülő- és 84 állóhelyet alakítottak ki benne.