Fotó: MTI/Balázs Attila
Hirdetés

Bráder Zoltánné intézményvezető az MTI-nek elmondta, a megyei kormányhivatal szakemberei úgynevezett utóellenőrzést tartottak, elsősorban a beteg, vagy vírusfertőzés gyanúja miatt elkülönített időseknek kialakított fürdőszobák és illemhelyek meglétét vizsgálták.

A 43 idős embert gondozó intézményben eddig nem voltak kialakítva az izolációs helyiségekhez tartozó vizesblokkok, ezt az elmaradást pótolták mintegy két hét alatt – tette hozzá a vezető.

A nappali ellátást és szociális étkeztetést is biztosító otthonban harmincöten dolgoznak. Az ellenőrzés során a szakemberek az ellátási protokollokat, a higiénés és a betegszobák fertőtlenítő eljárásait, az intézmény védőeszközökkel való felszereltségét, valamint az orvosi ellátás meglétét vizsgálták, és mindent rendben találtak.

Korábban írtuk

Az otthon saját varrodája már a járvány kezdetén elkezdte gyártani a maszkokat és varrni a védőruhákat, emellett a központi keret szállítmányaiból is – ismertette Bráder Zoltánné, hozzátéve, kézfertőtlenítőből, maszkokból és kesztyűkből folyamatos az utánpótlás.