„Három-négy héttel ezelőtt egy nem kifejezetten a kormányhoz köthető személy megkeresett, hogy elvállalnám-e az új informatikai minisztérium államtitkári posztját” – mondta a lapnak Molnár Béla KDNP-s képviselő, aki erre rögtön nemet mondott, és a megkeresésről tájékoztatta a KDNP elnökét. Semjén Zsolt egy tévéműsorban számolt be minderről.

Molnár Béla a Magyar Hírlap kérdésére nem kívánta elmondani, hogy ki volt az, aki megkereste az ajánlattal. Elmondta viszont, hogy az informatikai ötpárti tárgyalásokon már felvetődött, hogy egy önálló minisztériumnak kellene a területet ellenőriznie. Az is szóba került, hogy a szocialista Baja Ferenc lenne a miniszter. Baja jelenleg a Miniszterelnöki Hivatalban államtitkárként és a közigazgatási informatikáért és az infokommunikációért felelős kormánybiztosként dolgozik.

A Kormányszóvivői Iroda cáfolta, hogy felvetődött az új minisztérium létrehozásának ötlete.

„A Fidesz–KDNP helyes iránynak tartja az önálló informatikai minisztériumot, a második Orbán-kormányban bizonyosan lesz is ilyen tárca, de azt nem Baja Ferenc fogja vezetni” – mondta Molnár Béla.

A képviselő arról is beszélt, hogy az adótörvények szavazásán véletlenül nyomta meg az igen gombot, utána elnézést kért a jobboldal támogatóitól. (Rajta kívül még Horváth János és Hörcsik Richárd fideszes képviselők nyúltak mellé és szavaztak igennel.) Molnár egyértelműen cáfolta, hogy az adótörvények melletti véletlenszerű igen és az államtitkári ajánlat között bármilyen összefüggés lenne.

A Fidesz és KDNP frakciószövetségében több politikust megkérdeztünk, s elképzelhetetlennek tartották, hogy Molnár bármiben is összekacsintana a szocialistákkal.

Emlékezetes: a 2006-ban alakult Fidesz-frakcióból ketten is támogatták az adótörvényeket, de ők már nem tagjai a Fidesznek, egyikük az azóta független, és jelenleg miniszterelnöki megbízott Császár Antal, másikuk a most az MDF képviselőcsoportjában ülő Lengyel Zoltán. Az MSZP-kormányt még négyen támogatták az MDF-ből, és természetesen igennel szavazott a magát független képviselőnek nevező, de a szocialista önkormányzati tárcát vezető Gyenesei István is.

Az „ellenzéktől” támogatott kormány a közpénzeket pofátlan módon használja fel – jelentette ki Ágh Péter fideszes politikus szombaton, amikor pártja nevében felszólította a kormányt, állítsa le a költekezést. Ágh emlékeztetett Gyurcsány Ferenc ígéretére, hogy leállítják a központi igazgatás autó-, telefon- és bútorbeszerzéseit, valamint a kevésbé lényeges kommunikációs kiadásokat. „Ennek ellenére tovább herdálják a pénzt” – jelentette ki Ágh. Példaként említette az Állami Autópálya-kezelő harmincmillió forintos irodabútor-vásárlását, valamint az Önkormányzati Minisztérium felügyelete alatt álló Váti Kht. 198 millió forintos autóbérlését. Hozzátette: arra is fény derült, hogy a rossz helyzetben lévő BKV húszmillió forintért bérel egy Audi A6-os-t a társaság vezetőjének. A Miniszterelnöki Hivatal 1,2 milliárdos keretszerződést kötött kommunikációs és reklámcélokra, az Egészségügyi Minisztérium pedig 116 milliót költ majd reklámra – folytatta a sort a fideszes képviselő. A Kormányszóvivői Iroda reagálása szerint a Fidesznek nincs érdemi válasza a válságra, ezért régi lejárt lemezekkel és sárdobálással hajszolja népszerűségét.

(magyarhirlap.hu)