Komáromi Zoltán kórház- és osztálybezárásokat ígért arra az esetre, ha hatalomra kerülne a baloldal. Márki-Zay Péter egészségpolitikusa az ATV-ben azt mondta,

Hirdetés

„sokkal jobban jár mindenki, hogyha arra a helyre viszik be, ahol minden, pénz, paripa, fegyver ott van egy helyen, és hogy ne legyen meglepetés, egy alacsonyabb progresszivitási szintű intézmény nem rendelkezhet sem azokkal a műszerekkel, sem azzal az emberi erővel, szakértelemmel, annyi ember, vannak műtétek, ahol négy-öt embernek kell a műtőben benn lenni. Egy kisvárosi kórházban ezt logikusan nem lehet megcsinálni.”

Az Origo emlékeztet, az elmúlt napokban több felvétel és nyilatkozat alapján világosan kiderült, mi a baloldal egészségügyi programja: kórházbezárások, az egészségügy fizetőssé tétele és a mostani társadalombiztosítási rendszer szétverése.

Ahogy arról beszámoltunk, Márki-Zay Péter nemrég egy fórumon nyilatkozta azt, hogy egy szülésznő jelenléte is elegendő a csecsemők világrajövetelekor. A baloldali ellenzék miniszterelnök-jelöltje korábban azt mondta, vidéken szülészeti és sürgősségi osztályokat szüntetne meg.

Márki-Zay Péter tavaly ősszel arról beszélt, hogy a járóbeteg-ellátásban támogatja az egészségügyi intézmények centralizálását, míg egy 2018. márciusi kampányfórumon a „drasztikus magánosítás” mellett foglalt állást – hívja fel a figyelmet a portál.

További részleteket az Origo cikkében, IDE KATTINTVA olvashatnak.

Korábban írtuk