Mi több, újabb gyanúsítottjai is lehetnek az ügynek, erről azonban a helyettes főügyész csupán annyit volt hajlandó elmondani, hogy a gyanúsítottak köre nem kizárólag tatai illetőségűekkel bővülhet. Talán ezzel is magyarázható, hogy egyelőre „áll” az önkormányzati tárcánál és a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézetnél elrendelt belső vizsgálat, holott már október végére eredményt ígérték.

A megyei büntetés-végrehajtási intézményben szeptember 12. óta előzetes letartóztatásban lévő – ezt egyelőre 2009. január 12-ig rendelte el a Tatabányai Városi Bíróság – Orbán István párttisztségét és párttagságát nem függesztették fel az MSZP-ben, a várostól pedig továbbra is kapja önkormányzati képviselői illetményét – tudta meg lapunk. Ez nem csupán az eddigi gyanúsításoknál is várhatóan súlyosabb vádak miatt megdöbbentő, hanem azért is, mert Orbánnak az edzőtáborban történt autóbalesete ügyében a rendőrség már megküldte az ügyészségre a vádindítványt. Ebben Orbán Istvánt segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsítják, és az ügyészség december 18-ig dönt a vádemelésről.

Ügyészi nyomozati hatáskörben hamis tanúzásra történő felbujtás és bűnpártolás gyanújával Orbán István büntetőügyével összefüggésben szintén nyomozás folyik Tatán, erről azonban az ügyész csak annyit mondott, hogy „folynak a minden részletre kiterjedő tanúkihallgatások”.

A Magyar Hírlap információi szerint a rendőrség tanúként hallgatta meg Boda Gyula Balázst, az MSZP városi szervezetének alelnökét, az önkormányzat gazdasági bizottságának tagját, építési vállalkozót. Miután cége csődbe jutott, felszámolási eljárás folyik ellene, a Bárdos-lakópark lakói pedig futhatnak pénzük után, mert a felszámolási vagyonnak része lett a lakópark is. A lap tatai forrásai szerint Boda a táborban számos jól jövedelmező munkát kapott párttársától, Orbán Istvántól, de hogy a városi MSZP-alelnök idézése „a több területre koncentrálódó” nyomozásból melyik részre esik, még nem tudható.

(magyarhirlap.hu)