Hirdetés

A The Jewish Voice című hírportál írta meg, hogy Szilágyi György hosszú beszédet mondott a hírhedt, amerikai neonáci Árja Testvériség (Aryan Army) nevű, több bűncselekménnyel és gyilkossággal is meggyanúsított bűnszervezet védelmében. A hírportálra feltöltött videó tanúsága szerint Szilágyi azzal védte a skinhead frizurát és horogkeresztes tetoválást viselő bűnözők által vezetett csoportot, hogy

„az Aryan Army, azt ha mindenki tudná, soha nem volt náci jelkép, ez az amerikai börtönökben a fehéreknek a csoportosulása, ami ugyanúgy megvan a feketéknek is, ez egy érdekvédelmi szervezet”.

Szilágyi még tovább megy, érvelése szerint ugyanis a white power (fehér uralom) kifejezés – ami a szervezet egyik mottója volt – az amerikai kosárlabdacsapatok 80 százalékának is benne van a címerében, ahogy a fekete kosárlabdacsapatokéban is a black power, a jobbikos szerint tehát ez is azt igazolja, hogy az Aryan Army nézetei teljesen helyénvalónak tekinthetők.

Az amerikai portál felidézte, emlékezetes, hogy a szélsőjobboldali tömörülés korábbi vezetője a magyarországi zsidó közösség kritikáira úgy reagált:

örülne, ha a büszke magyar zsidók visszamennének játszani az apró, körülmetélt farkukkal. Az amerikai portál által közölt fényképen a bekarikázott alak Szilágyi György.

The Jewish Voice szerzője megjegyzi: ez az az ember, aki azt állítja magáról, hogy megvédi a magyar nemzetet és a magyar értékeket, miközben egyiket sem teszi meg, hanem az antiszemitizmushoz és a rasszizmushoz folyamodik.

Korábban írtuk

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.