A fiatalember lakhelyét a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem hozza nyilvánosságra a rendőrség, és a 26 éves gyanúsított vallomását sem ismertetik.

Ma „helyszíni kihallgatást” tartott a rendőrség a bűncselekmény éjszakáján történtek rekonstruálása érdekében: a veszprémi Patrióta lokálhoz odavitték a nyomozók az emberöléssel gyanúsított, korábban már előzetes letartóztatásba helyezett Sz. I.-t, de a nyomozás érdekeire tekintettel a helyszíni kihallgatásról sem szolgál információkkal a rendőrség.

A nyomozás folytatódik; értékelik a már beérkezett szakértői véleményeket, illetve további tanú- és gyanúsítotti kihallgatásokat, szembesítéseket tartanak. Az eddig összegyűjtött adatok és bizonyítékok alapján újabb szakértők kirendelésére, valamint a rendelkezésre álló szakvélemények kiegészítésére van szükség – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Csányi Zoltán hozzátette, hogy a nyomozás várhatóan még ebben az évben befejeződik.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdázóját, a román válogatott tagját február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető játékostársai – Zarko Sesum szerb válogatott és Ivan Pesic horvát válogatott – életveszélyesen megsérültek, műtéteken estek át, s hosszabb ideig kórházba kerültek

A bűnüggyel összefüggésben eddig nyolc embert gyanúsítanak, közülük heten vannak előzetes letartóztatásban. A rendőrség korábbi közleményei szerint társtettesként elkövetett emberölés bűntettével öt férfit gyanúsítanak.

(Blikk)