Mecséri Lajos 1990-ben függetlenként, de a demokrata fórum listáján jutott a közgyűlésbe, miután településén 78 százalékos választási sikert ért el az MDF. A politikus szerint a párt ma már nem a nemzeti-konzervatív szellemiséget képviseli, ezért döntött a szakítás mellett.

A HírTv informáci szerint hasonló lépésre készül több Győr-Moson-Sopron megyei, – MDF-es vagy a párt támogatásával polgármesteri széket szerző – politikus is, akik a következő napokban jelentik majd be kilépésüket.

– Ez már egy számomra teljesen vállalhatatlan liberális irány. Én még ott tartok, hogy a keresztény-konzervatív értékeket kívánom képviselni és a mostani MDF-vezetésben nem látom ezt, sem az irányultságban, sem a mentalitásban – jelentette ki a hírTV-nek Mecséri Lajos, Sokorópátka független polgármestere.

Kóka János viszont nem akar lemondani frakcióvezetői posztjáról, ezért fegyelmi eljárást indítanak ellene és ki is zárhatják a pártból – ezt Retkes Attila megválasztott elnök mondta a köztévében. Ezzel automatikusan megszűnne a parlamentben betöltött tisztsége is.

Kóka János vasárnap közölte: annak ellenére sem távozik, hogy az új pártelnök és a küldöttek többsége is erre szólította fel a vasárnapi tisztújító küldöttgyűlésen rögtönzött bizalmi szavazáson.

(hírTV)