A területi lista bejegyzését pedig azért utasították, mert tízből négy tisztán MDF-es jelöltnél kétségessé vált, hogy törvényesen gyűjtötték-e az ajánlószelvényeket. Pusztai Erzsébetnél, Csapody Miklósnál, Slosár Gábornál, valamint Király Zoltánnál is tömegével találtak olyan szelvényeket, amelyeket nem teljes egészében az aláíró választópolgár állított ki. Az MDF a döntést megfellebbezi az Országos Választási Bizottságnál.

Szalay Tamás, a Fővárosi Választási Bizottság fideszes tagja a hírTV-nek elmondta: Szabadai Viktort 751 érvényes ajánlószelvénnyel vette nyilvántartásba az OEVB. Erre érkezett egy fellebbezés, ami arra hivatkozott, hogy az ajánlószelvények között számos olyan is fellelhető, ami érvénytelen. A Fővárosi Választási Bizottság úgy határozott, hogy az OEVB határozatát megváltoztatja, és Szabadai Viktor képviselői nyilvántartásba vételét elutasítja.

Szalay kijelentette: A választási bizottság megkeresi a hatáskörrel rendelkező szervet, ami jelen esetben a rendőrség, hogy bűncselekmény gyanúja alapján döntést kezdeményezzen.

(hírTV)