Hirdetés

Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke egyáltalán nem érzi tragikusnak az ellenzéki képviselő parlamenti viselkedését, ugyanakkor kiemelte, az félelemkeltő volt, hogy fideszes politikusok – szavai szerint – megtámadták Hadházy Ákost. Az egykori SZDSZ-es képviselő állítja: a kormánypárti honatyák önbíráskodást követtek el. Horn Gábor hozzátette, ebben az Országgyűlésben sokan mutogattak már fel táblákat, sőt csúnyán is beszéltek.

Lehazaárulózni az ellenzéket, az egy sokkal csúnyább dolog, mint lóf*szozni, ezt ki lehet mondani – jelentette ki.

Szerinte egy „abszurd országban” élünk és ez a helyzet oda vezet, hogy elkerülhetetlené válik az olyan ellenzéki eszközök használata, amelyek erre rá is mutatnak.

Pulai András, a Publicus Intézet stratégiai igazgatója a Borkai-ügyet hozta fel, hiszen meglátása szerint a győri polgármester botránya után szinte természetesnek hat a káromkodás a parlamentben. Az elemző úgy látja, Hadházy a maga módján azt akarta kifejezni, hogy mit üzentek a választók a miniszterelnöknek az október 13-i önkormányzati választáson.

A kijelentésre reagálva Gajdics Ottó leszögezte: 1,8 millió ember szavazott a kormány politikájára, 1,3 millió pedig nem.

A választók elmondták, hogy mit gondolnak, Hadházy Ákos pedig a táblákon a saját ostobaságát mutogatta.

A Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztőjének meggyőződése, hogy a társadalom – függetlenül attól, hogy ellenzéki-e vagy kormánypárti – nagy többsége józan és a botránypolitizálást egyszerűen nem tolerálja. Szerinte az, ami történt, valójában a választópolgárokra nézve megalázó.

Ilyen eszközök lesznek még, nem kell ezen csodálkozni, az ellenzék helyesen teszi, ha nem csak a hagyományos, egyre beszűkülő eszközökkel harcol – reagált az elhangzottakra Horn Gábor.