Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Hirdetés

Miklovich János emlékeztetett arra, hogy a honvédség már a járvány első hullámától kivette a részét a járvány elleni védekezésből. Az idősotthonok és szociális intézmények fertőtlenítése mellett határbiztosítási feladatokat láttak el, illetve ellenőrizték a tranzitforgalmat is. Ugyanakkor – folytatta -, a honvédség a járvány második hullámában is megtesz mindent a magyar emberek védelme érdekében.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2020. december 1. A Magyar Honvédség 93. Petõfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj biológiai mentesítõ csoportjának katonái a kõbányai Aprók Háza Óvodában 2020. december 1-jén. A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként újabb 16 oktatási intézmény fertõtlenítését végzi el a honvédség ezen a héten. MTI/Balogh Zoltán

Ezért az idősotthonok és szociális intézmények mellett, október végéig 59 oktatási intézményben végeztek fertőtlenítést, több mint 350 ezer négyzetméternyi területen. A munkálatokban 109 katona vett részt – sorolta. Továbbá, a honvédség feladata kiegészült a kórházak biztosításával is, segítve az egészségügyi személyzet munkáját – tette hozzá.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2020. december 1. Biológiai fertõtlenítésre készülnek a Magyar Honvédség 93. Petõfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljának katonái a kõbányai Aprók Háza Óvodában 2020. december 1-jén. A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként újabb 16 oktatási intézmény fertõtlenítését végzi el a honvédség ezen a héten. MTI/Balogh Zoltán

Arról is szólt, hogy az óvodában öt ózongenerátorral végzik az intézmény biológiai mentesítését. A berendezések elpusztítják a levegőben és a felületeken lévő vírusokat, baktériumokat – ismertette az ezredes. Azt is közölték, hogy a járvány első hulláma idején 1129 idősotthon és szociális intézmény fertőtlenítését végezte el a honvédség, az elmúlt időszakban pedig újabb 30 idősotthont jelölt ki az országos tisztifőorvos ismételt fertőtlenítésre.

Korábban írtuk