Az Origóhoz eljutott információk szerint a Nagykanizsai Tankerületi Központ (NTK) 2022 áprilisában indított vizsgálatot szülői jelzések alapján egy pedagógus ellen, aki az egyik ottani intézményben tanított alsós diákokat.

Hirdetés

A bejelentések arról szóltak, hogy a pedagógus fizikai kényszerítést alkalmazott, és szexuális zaklatásnak, lelki bántalmazásnak, zsarolásnak tette ki a gyermekeket.

A vizsgálat nyomán feljelentés is született. Az Origo értesülései szerint az intézmény vezetője a szülőkkel folyamatosan tartotta a kapcsolatot, a tanulók iskolapszichológusi ellátásban részesültek.

A portál által megismert történetet mind a tankerület, mind a rendőrség megerősítette. Mint azt az NTK írta, az egyik fenntartásukban levő intézmény vezetője az előző tanévben jelzett problémát egy pedagógus nem megfelelő tanítási módszereivel kapcsolatban. Az intézmény vezetőjének tájékoztatása szerint a pedagógus nem ismerte el az ellene felhozottakat, és kérte közalkalmazotti jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését. Az ügyben feljelentés történt, büntetőeljárás van folyamatban – közölte a tankerület.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság az Origo megkeresésére azt közölte, az ügyben a rendőrség kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt szakértők bevonásával folytatja az eljárást egy 61 éves férfival szemben.

Az ügyben 2022. április 12-én indult nyomozás.

Februárban robbant Bite Zsolt ügye

Az Origo emlékeztet, Bite Zsolt, a Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola azóta kirúgott tanára a közösségi médiában dicsekedett azzal, hogy 15 éves szeretője van. Mindezeken felül kiderült: a férfi homoerotikus videókat is gyártott magáról, amelyhez diákok is hozzáférhettek, illetve arról is beszélt, hogy „a 14 évesek buknak rá.”

Miután Bite Zsolt videói nyilvánosságra kerültek, feljelentés született az ügyben. A hatóságok házkutatást is tartottak nála, a nyomozás jelenleg is folyamatban van.

Az Origo cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk