Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Gál J. Zoltán, újságíró, politikus, egykori kormányszóvívõ, a Vasárnapi Hírek volt fõszerkesztõje (b) átveszi a Szabad Sajtó Díjat Tóth Bertalantól, az MSZP elnökétõl (k) és Kránitz Lászlótól, a Szabad Sajtó Alapítvány kuratóriumának elnökétõl (j) a Danubius Hotel Flamencóban 2019. március 15-én.
Hirdetés

Újabb posztot kapott Gál J. Zoltán, Karácsony Gergely főtanácsadója Budapesten. Szerdán került a Fővárosi Közgyűlés elé az a főpolgármester nevével fémjelzett javaslat, amely szerint az MSZP egykori országgyűlési képviselője, Gyurcsány Ferenc korábbi államtitkára a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK) igazgatósági tagja lett.

Gál J. Zoltán megbízatása a kontraktus alapján 2021. október 28-tól 2024. november 15-ig, tehát a következő önkormányzati választásokig tart.

Gál. J. édesapja, idősebb Gál Zoltán kifejezetten jó kapcsolatot ápolt Apró Piroskával, Gyurcsány Ferenc anyósával. Gál J. újságíróként kezdte a pályafutását (volt többek között a Vasárnapi Hírek főszerkesztője és a Népszava főszerkesztő-helyettese is). Politikai karrierje – édesapja közbenjárásának köszönhetően – Medgyessy Péter mellett kezdett el formálódni. 2002-től kormányszóvivőként kormányzati pozíciót is elvállalt, majd a Gyurcsány-kabinet államtitkára lett.

A további részletekről IDE KATTINTVA az Origón olvashatnak.

Korábban írtuk