Fotó: Jakab Péter Facebook-oldala
Hirdetés

A portál hozzáteszi: azoknak a hozzászólásoknak az írói, amelyeket egy Bíró László nevű felhasználó lájkolt, ráadásul ott vannak a jobbikos politikus ismerősei között, de a posztokat, amikhez a kommentek tartozhatnak, ma már nem látjuk, ugyanis nyári antiszemita botránya után Bíró elérhetetlenné tette idén augusztus előtti Facebook-előéletét azok számára, akik nem ismerősei a közösségi oldalon.

A képernyőképeket is közzétevő atv.hu emlékezet: Bíró Lászlóval kapcsolatban még a választási kampányban hozta le először a Magyar Nemzet, hogy a közösségi oldalán rasszista, antiszemita véleményeket is megfogalmazott. Mint ismert, a szerencsi időközi választáson a balliberális oldal által támogatott képviselőjelölt Budapestet „Judapestnek” nevezte, jelenlegi szövetségese, az őt jelölő DK tagjait pedig „szemkilövetőknek” minősítette.

„Bíró László a cikk megjelenése után a Facebookon kért bocsánatot, leírva, hogy »keresztényként hisz a megbocsátás és változás erejében«” – írja az atv.hu.

Közben a Mandiner megírta: Orbán Viktor a Mazsihiszt, személyesen annak elnökét, Heisler Andrást tartja felelősnek azért, hogy a baloldali pártok egy antiszemita jelöltet támogattak a szerencsi időközi parlamenti választáson – értesültek a miniszterelnökhöz közel álló forrásokból. Úgy tudják, a kormányfőben megütközést keltett, hogy Heislerék az ügy súlyát relativizálva, határozatlanul nyilvánultak meg az ügyben.

Korábban írtuk

A Mandiner emlékeztetett: Heisler nem mindig óvatoskodik, amikor felmerül az antiszemitizmus kérdése.

„A 444 írta meg, hogy a Mazsihisz elnöke még 2015-ben Angela Merkel budapesti látogatásakor kifejezetten alkalmat keresett arra, hogy el tudja panaszolni a német kancellárnak, milyen félelmei vannak a magyarországi zsidóságot érintő ügyekben” – fogalmazott a portál.